2014-re kész a Tüskecsarnok

Várhatóan 2014-re készül el a budai Tüskecsarnok, az új nemzeti stadion megvalósítására pedig ötletpályázatot ír ki a kormány.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a 16 éve félkész állapotban lévő Tüskecsarnok mellett tartott csütörtöki - területbejárással egybekötött - sajtótájékoztatóján kijelentette: a tervezett négyezer fős csarnok és a hat kiegészítő munkacsarnok nagyrészt az egyetemi sportot szolgálja majd, s az építkezés 5,9 milliárd forintos beruházással fejeződik be.

"A munkacsarnokok többek között bemelegítő, felkészülést szolgáló teremként használhatók majd" - mondta a kormánybiztos. "Olyan létesítményt szeretnénk, amely az egyetemi sport mellett nemzetközi és a kerülethez kapcsolódó rendezvények lebonyolítására is alkalmas. A felújításra, napra késszé tételre vonatkozó közbeszerzési eljárás az év második felében fejeződhet be, a kivitelezőt érintő közbeszerzési eljárást október-november környékén írjuk ki. A csarnokot a tervek szerint 2014 közepén adjuk át, és a jégkorongtól a labdajátékokon át a küzdősportokig sok sportágra alkalmas lesz."

Giró-Szász András kormányszóvivő közölte: a kormány számára fontos a sportos életmód és az egészségre nevelés, és szerdai döntésével egy 16 éve fennálló problémát oldott meg, eltüntetve egy "sebet" a XI. kerületből.

A Tüskecsarnok beruházása 1993-ban indult, eredetileg az 1996-ra tervezett budapesti Expóra épült, de nem készült el.

Az új nemzeti stadion kapcsán az MTI érdeklődésére Vígh László kifejtette, hogy a szerdai kormánydöntés értelmében a közbeszerzési törvény alapján választják majd ki a kivitelezőt.

"Az építészkamarákkal történt egyeztetés után a következő lépés a beruházás előkészítése, ötletpályázatot írunk ki, majd kiválasztjuk a kivitelezőt."

Orbán Viktor miniszterelnök múlt kedden jelentette be, hogy a kormány előtt lévő tervek szerint nem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont, amely a jövőben atlétikai stadionként funkcionálna tovább, s az új nemzeti futballstadion, melyet hatvanötezer néző befogadására terveznek, a jelenlegi Puskás Stadion és a Papp László Sportaréna közötti területen épülne fel. A kormányfő elmondása szerint a Puskás Stadion környékén nemcsak az új aréna kapna helyet, hanem további sportlétesítmények is, épülne egy vizes központ, lesz kerékpáros pálya és vívócsarnok is, azaz amolyan "kis olimpiai központ" létesülne.

 

MTI 2012. március 29., csütörtök 12:28


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing