2012 januárjától minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás

Jövő év első napjától lép hatályba az a törvény, mely megtiltja a dohányzást, valamennyi zárt légterű, közforgalmú helyen, így a munkahelyeken, éttermekben, szórakozóhelyeken, kocsmákban, bárokban stb. Ezeken a helyeken ezután csak a szabad levegőn, a bejárat előtt lehet majd füstölögni. A törvény alapján történő bírságok kiszabására 2012 áprilisától van lehetősége az illetékeseknek.

A módosítás eredményeképpen, ugyanakkor nemcsak a szórakozóhelyeken és egyéb zárt egységekben lesz tiltva a cigaretta, de a tömegközlekedési eszközök megállóiban, az aluljárókban, illetve a játszótereken és ezek öt méteres körzetében. Ezek mellett, az egyes önkormányzatok további, helyi közterületeket is tilalmi listára vehetnek majd.

További szigorításként, megszűnnek a kijelölt dohányzóhelyek a vonatokon és a munkahelyek zárt részein, és a nyitott részeken is minimum öt méterre kell azt kijelölni a bejárattól. Szabadtéren sem jelölhető ki dohányzó hely közoktatási, egészségügyi, gyermekjóléti és -védelmi intézményeknél.

A törvény betartatását és a bírságok kiszabását az ÁNTSZ fogja végezni. Helyszíni bírságként maximum 30 ezer forint, míg egészségvédelmi bírságként legfeljebb 20 és 50 ezer forint állapítható meg.

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing