20 éves az első hazai BORÚT

 

Köszönjük vendégeinknek a két évtizednyi érdeklődést, pincészeteinknek és szálláshelyeinknek, valamint kiváló rendezvényeink házigazdáinak az áldozatos munkáját, és kívánunk boldog születésnapot az egész Villány- Siklósi Borút térségének!

A jubileumi év méltóvá tételére pályázatot nyújtottunk be, és örömmel tudatjuk, hogy a Villány-Siklósi Borút Egyesület által az MNVH Hálózati és Projektkoordinációs Igazgatóságához beadott, „20 éves az első hazai BORÚT” elnevezésű projektötletünk az EMVA társfinanszírozásában megvalósuló Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának vezetője jóváhagyta, és programunkat 1.566.000 Ft finanszírozásban részesíti.

 A "20 éves az első hazai BORÚT" műhely sorozat célja a 2014 őszén 20. fennállását ünneplő Villány-Siklósi Borút kommunikációs tervének és marketing eszközeinek kidolgozása, az évfordulóra figyelmeztető szlogen és logó megtervezése és kampány előkészítése. Munkánk első gyümölcse az alábbi logo, amelyek variációit szíves felhasználásra a mellékeltben is küldjük:

 

A vállalt feladatok teljesítéséhez 2014 januárjától május végéig öt műhely-munkaértekezletet tartunk Villányban. A csapatmunkát Egyesületünk legaktívabb munkaszervezete,- a Villányi borvidék marketing stratégiájának kidolgozásában is aktív szerepet vállalt - Villányi Marketing Műhely végzi. A fiatal szakemberekből, pincészeteknél dolgozó marketinges, informatikus, borszakértő, értékesítési menedzser, turisztikai szakemberekből álló önkéntes csapathoz csatlakozik a tagság és legfontosabb partnereink.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, Magyarországon elsőként alakult, alulról jövő szerveződésként. Hét Helyi önkormányzat, magánszemélyek, vállalkozók, civil szervezetek alapították, összesen 19-en. Azóta eltel évek alatt további önkormányzatok és vállalkozók csatlakoztak. Jelenleg teljes Villányi borvidéki lefedettséggel, 17 helyi önkormányzattal és 82 szolgáltató taggal működik.

A borút program pozitív hatása a helyi gazdaság fejlődésére, a kistérség fenntartható fejlődésére az elmúlt évek eredményei alapján kimutathatóak.

A Villány-Siklósi Borút Egyesület segítséget nyújt(ott) hazai borutak megalakulásához, valóságos mozgalmat indított el Magyarországon.

További információra van szüksége? Kattintson az alábbi linkekre:

Borút Egyesület               A Borút céljai, tanulmányok       Vállalkozásfejlesztés     Információs táblarendszer   Marketing                         Eredmények, perspektívák                Minősítés           Minőségi követelmények           Tagfelvétel

Kovács Dezső egyetemi kutató „Út a tömegtermeléstől a vidéki élménygazdaságig” c. munkájában így ír rólunk: „A Villány-Siklósi Borút az elmúlt 20 évben a szocializmusból a piacgazdaságba történő átmenet során egyre erősebben vidéki élménygazdaságot épített ki, amelynek középpontjában egy élménytermék, a minőségi bor áll. Olyan vidéki kínálati paletta jött létre, amely alkalmas a vidékben rejlő szépségek, élvezetek, örömök, tudások, ízek, összességében mindazon tényező felfedezésére és fogyasztására, amely a vidéki környezet, termékek, emberek hatására „emlékezetes élményeket” (Pine J. és Gilmore J. H. 1999) vált ki fogyasztóiból. Az élménygazdaságban olyan kritikus tömegű élménykínálat jelenik meg fokozatosan, amely átformálta a gazdaság és a terület korábbi kínálatát és arculatát, egyre több új vállalkozást generál, új tőkebevonásra serkent és egyre újabb vállalkozási formák jelennek meg az innovációk révén. Ezek együttesen sokféle, a vidék értékeire épülő, egész évben elérhető élménykínálatot jelentenek a vendégek részére. A vidéki környezet tehát nem kulissza és háttér, hanem a maga sajátosságaival és sokszínűségével az élmény generálója, amelyhez a helyi lakosok aktívan hozzájárulnak. „

 

Tagjaink hiszik és vallják, hogy a térség fejlődését szolgálja a Villányi borvidék kulturális örökségének megóvása, a művészeti, kulturális, műemléki és népi építészeti értékek védelme, a borvidék sajátos arculatának és egységes tájegység képének kialakítása, erősítése, a kétezer éves borkultúrában rejlő lehetőségek kibontakoztatása.

Egyesületünk turistasegítő szolgálatot, utazási információk nyújtása végett információs irodát működtet,  és turisztikai táblarendszert tart fenn. Az iroda feladatai közé tartozik többek között, hogy az ide látogató turistáknak naprakész információkat nyújtson, valamint a borbarát vendégek igényeit, elképzeléseit szolgáltatásaival igényesen, magas szinten kielégítse. Az érdeklődőket segítse személyre szabott, igény szerinti programjavaslatokkal.

A Borút vándorait egész évben kulturális rendezvények várják. Tartson velünk ünnepeinknek!

Kiemelt rendezvények a Villányi borvidéken 2014-ben.

Legyen a vendégünk a következő húsz évben is!

 

Villány-Siklósi Borút Egyesület
7773 Villány, Deák F. u. 20/A.
Tel/Fax: 72/492-181
E-mail: info@borut.hu
Látogassa meg a Villányi borvidék weboldalát!
www.villanyiborvidek.hu
Szeretne több információt kapni rólunk? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing