17 milliárdos fejlesztés a Dagály fürdőben

Több mint 17 milliárd forint értékű fejlesztés lesz a budapesti Dagály fürdő területén - tájékoztatta Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes a fürdő törzsvendégeit szerdán a helyszínen.
A főpolgármester-helyettes elmondta, a fejlesztésnek két nagy külön része és üteme lesz: az egyik a 2021-es úszó- és vízilabda-világbajnoksághoz szükséges létesítmények létrehozása, ami egy körülbelül 14 milliárd forintos projekt, a másik pedig magának a Dagály fürdőnek a fejlesztése mintegy 3,5 milliárd forint értékben.

A Dagály fürdő fejlesztését az önkormányzat, az úszópalota létesítését a kormány finanszírozza - tájékoztatott Bagdy Gábor.

A főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott, ki kell használni azt a csodálatos, "Isten áldásaként kapott" természeti örökséget, amelynek részei a gyógyfürdők is. Elmondta, több gyógyfürdő felújítása már folyamatban van, a Rudas fürdőé hamarosan be is fejeződik.

A Dagály fürdő felújításával kapcsolatban kitért arra, hogy a tervek szerint létrehoznak egy vagy több belső, fedett gyógyvizes medencét, valamint egy "gyermekparadicsomot", amely a családok együtt pihenését szolgálja.

Hozzátette, a fürdő területén az ország egyik kiemelkedő sportközpontja és fürdőközpontja fog létrejönni.

Mikó László építészmérnök ezután részletesen ismertette a Dagály fürdő átépítésének koncepciótervét. Elmondta, hogy a fejlesztésnek három célja van. Egyrészt idejétmúltak és elhasználódtak a fürdő épületei, másrészt szeretnék bővíteni a szolgáltatások körét, különösen a téli, zárt terű szolgáltatásokat. Másrészt az úszópalota felépítése területben, épületállományban bizonyos veszteségeket okoz a fürdőnek, amelyet pótolni kell.

Tájékoztatása szerint felépítenek a többi között egy új medencecsarnokot, egy multifunkcionális épületet, egy nyári bejáratot és egy csúszdatoronyot. Kiemelte, hogy a meglévő kültéri medencéknek körülbelül a kétharmadát fedetté teszik. A felújítás során elbontják a pavilonbüféket, a vetkőzőkabinokat, az étterem épületét és a gazdasági épületet.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a munkálatokat 2015 szeptemberében kezdik, és húsz hónapra becsülik a kivitelezési időt.

Arra a kérdésre, hogy mikor lesz zárva a fürdő, a vezérigazgató nem tudott válaszolni, de - mint mondta - igyekezni fognak, hogy "folyamatos üzemben" végezzék a munkálatokat.

 

 

MTI 2014. szeptember 17., szerda 21:06


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing