16-os karikás burger készült a Viszkis filmhez

2017.11.23. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Viszkis című mozifilm ihlette az ország első whiskey-s burgerét, amelyet a filmmel egy időben mutat be a Zing. A fogás különlegessége, hogy a húst whiskey-ben pácolják, a készre sütött húspogácsákat pedig egy házi készítésű whiskey-s szósszal glasszírozzák, amitől az öntet szinte rákaramellizálódik a húsra. A burgert először Szalay Bence, a Viszkis főszereplője készítette el és kóstolta meg a film bemutatója előtti napon, a Zing étteremnyitása alkalmából.

Kenderesi sajtburesze után újabb aktualitást lovagol meg a Zing Burger, a Viszkis film apropóján ugyanis egy 16-os karikás, whiskey-s hamburgert készítenek. A Viszkis névre keresztelt burgert olyan alapanyagokkal készítik, amik Ambrus kedvenc italával harmonizálnak. A húst, még mielőtt ledarálnák a hamburgerbe, hat órán keresztül whiskey-ben pácolják. Az elkészült húspogácsákat pedig egy saját készítésű, szintén whiskey-s szósszal glasszírozzák, vagyis szinte rákaramellizálják, hogy a hús egy szép fényes külső réteget kapjon. A füstös ízvilágra pedig egy különleges füstölt cheddar sajttal is rásegítenek.

 A Zing Viszkis burgere. HOL Magazin 2017.

A burgert, bár nincsenek alkoholos hatásai, a Zing tulajdonosai sem gyerekeknek, sem vezetés előtt nem ajánlják. „A húst Jack Daniels whiskey-ben pácoljuk, amitől megváltozik a húspogácsa textúrája, puhább, lágyabb lesz tőle. Sütéskor egy ananász és teriyaki alapú, saját készítésű whiskey-s glaze-zel fényezzük. Amellett, hogy imádjuk az aktuális sztorikat, gasztro szempontból is elképesztően izgalmas kombináció. Az ötlet ismét Varga Sáritól, és a Socially-től érkezett, akik anno a Kenderesi-sajtbureszt is tető alá hozták” -  mondta el Susánszky Ádám, a Zing egyik tulajdonosa.

 A Zing húspogácsát whiskey-s mártással glasszírozzák. HOL Magazin 2017.

A viszkis történetét november 23-án mutatják be a mozikban, így a Viszkis Burger is november 23-tól kapható. A Zing újdonságát stílusosan a Viszkis főszereplője, Szalay Bence állította össze és kóstolta meg először, aki egyben a Zing új éttermét is megnyitotta az Allee Bevásárlóközpontban. Az új whiskey-s burger limitáltan körülbelül január közepéig kapható majd a Zingben. A burger mellé desszertként az étteremlánc egy különleges, nitrogénnel hűtött whiskey-s fagyit is készített.

 A Zing Viszkis burgere. HOL Magazin 2017.

A burgerpremier kapcsán a magyar étteremlánc már a hetedik vendéglátóhelyét nyitotta meg, a mostani viszont franchise referencia-étteremként is szolgál az elkövetkezőkben. A Zing vidékre és külföldre is terjeszkedne, az első franchise éttermük a tervek szerint 2018-ban nyílik meg.

 


Cikkajánló
- Az ünnepek alatt is lehetséges a büntetlen sütizés
- Készülj fel a hidegre! TOP 6 immunerősítő módszer
- Pancs - Design és Gasztroplacc
- Trivago.hu: a makói hotelek kapták a legjobb értékelést az utazóktól
- Átadták a Karcagi Parkerdő Lombkorona sétányát

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing