101 szobás szállodát nyitott Budapesten a Grupo Hotusa

2017.02.01. | Kategóriák: Szállodák, teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Új, 101 szobás szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója Budapest dinamikusan fejlődő idegenforgalmának kiszolgálására. Az új Exe Danube Budapest már a csoport második szállodája Magyarországon, Budapest szállodakínálatának leggyorsabban bővülő, négycsillagos szegmensében.

Az új szállodával és az elmúlt évek beruházásaival együtt jelenleg már több mint 19.000 szállodaszoba van Budapesten és a növekvő számú hosszú hétvégi utazások, valamint a városban megrendezendő sporteseményeknek köszönhetően a tervek szerint 2018-ig további 2.000 szállodaszoba létestül mintegy 4.000 férőhellyel.

Magyar idegenforgalom: az igazi fellendülés még csak most jön

Az új szállodák, mint az Exe Danube Budapest, létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen a rég nem látott ütemben bővülő magyar idegenforgalomban. A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint a turisták 2016 első 10 hónapjában 7.084.000 vendégéjszakát töltöttek az országban, ami 14,3%-os növekedést jelent a beutazó turisták számában és 10%-os növekedést a kereskedelmi szálláshelyek bevételében.

Eurostars Hotel Exe Danube Budapest. HOL Magazin 2017.

Ez a növekedés biztosan folytatódik, hiszen a turisztikai trendek, a lehetőségek és az események mind-mind a magyar főváros mellett szólnak. Meglévő idegenforgalmi előnyein túlmenően, Budapest továbbra is biztonságos hely, ami elősegíti az ország azon céljának elérését, hogy nemzetgazdaságában az idegenforgalom kiemelt szerepet tölthessen be.

Ennek megfelelően 2018-ra legalább 2.000 új szállodaszobára van szükség Budapesten, ami azt jelenti, hogy akár 24-25 szálloda is épülhet a fővárosban, ahol már most csaknem 40%-át töltik el a magyarországi vendégéjszakáknak. A látogatók számának növekedése mellett az elmúlt évben a minőségi színvonalú szálláshelyek irányába történő elmozdulás is megfigyelhető volt: a szállodai szegmensben  a négycsillagos hotelek körében volt a legnagyobb, 1,8%-os növekedés a foglalások számában tavaly az előző évhez képest.

 

Érdemes Budapesten befektetni

Az Exe Danube Budapest Hotel megnyitásával, az Eurostars Hotel Company ezt a négycsillagos szegmenst erősíti. Az új szálloda Budapest belvárosában, az Asbóth utcában található, a népszerű bárjairól és éttermeiről ismert 7. kerület szívében, ugyanakkor az üzleti célú látogatók számára is kedvező helyen.

Budapest nagyon fontos számunkra, mivel idegenforgalma rendkívül dinamikusan bővül. Ha ez a növekedés folytatódik, a két meglévő hotelünk mellett a további beruházások lehetőségét  is megvizsgáljuk Magyarországon” – mondta Amancio López Seijas, a Grupo Hotusa elnöke.

Eurostars Hotel Exe Danube Budapest. HOL Magazin 2017.

„A Magyar Szállodaszövetség örül annak, hogy az Eurostarts Hotel Company már a második szállodáját létesítette Budapesten. Azon dolgozunk, hogy a magyar idegenforgalomi kínálat a  mennyiségről a minőségre váltson, a színvonalas szolgáltatásokban eszközölt beruházások pedig, mind a városfejlesztés mind a szálláshelyek építésében, hozzájárulhatnak a fizetőképes látogatók megszólításához” – mondta Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek  Szövetségének alelnöke.

A felújított, volt irodaház épület mértéktartó homlokzata mögött elegáns, fényes belső terek várják a vendégeket. A belsőépítész az aktuális trendektől eltérően egy izgalmas, színes, ugyanakkor mégis klasszikus art deco stílust alkalmazott a modern igényekhez igazítva, a végeredmény pedig egy tágas, exkluzív és letisztult formavilág, funkcionális terekkel.

 

Budapest erős spanyol partnerre talált idegenforgalmának fejlesztésében

Az új szállodával az Eurostars Hotel Company már 167 hotellel rendelkezik. 2016-ban figyelemre méltó növekedést ért el, 23 új szállodát adott át, ezek közül 11-et külföldön: Az új Exe Danube Budapest szálloda mellett Franciaországban (1), Olaszországban (1), Portugáliában (2), Panamában (1), Kolumbiában (1), Marokkóban (1), Mexikóban (2) és a Cseh Köztársaságban (1), nyitott szállodákat a különböző láncai számára, valamint 12 hotelt Spanyolországban.

 

További információ:

 

Piskóti Attila / Boros Panna

Premier Communications

Tel: 1/483-1860, 30-396-6089

Email: sajto@premeircom.hu

 

Carlota Clots

Grupo Hotusa

Tel. 93 268 10 10 (Ext. 463)

E-mail: comunicacion@grupohotusa.com

 

Eurostars Hotel Company

A Eurostars Hotel Company a Grupo Hotusa szálloda divíziója, amely működteti az Eurostars Hotels és Exe Hotels szállodaláncokat 167 létesítménnyek 17 országban. Az Eurostart Hotel szállodalánc tagjai a városok történelmi központjában vagy pénzügyi negyedében helyezkednek el. A lánc jelenleg 92 szállodával rendelkezik a legfontosabb spanyol városokban, valamint olyan népszerű városokban mint pl.: New York, Párizs, Berlin, Róma, Nápoly, Velence, Palermo, Brüsszel, Prága, Budapest, Lisszabon, Porto, Casablanca és Mexikóváros. Az Exe Hotels választékában 44 korszerű, funkcionális szállodával rendelkezik 11 ország városaiban.

 

A Grupo Hotusa

A Grupo Hotusa 1977-ben jött létre, központja Barcelonában található. A dinamikus szervezet az idegenforgalmi ágazat különböző területein tevékenykedő számos vállalkozásból áll. A Eurostars Hotel Company mellett a szervezet része a kiemelkedő súlyú globális szálloda konzorcium a Hotusa Hotels is, több mint 2.700 tagszállodával a világ minden részén; a Keytel hotel képviselet; és a Restel központi szállodai szobafoglaló rendszer.

 

Exe Danube Budapest: ahol a múlt és a jelen a jövőben ér össze

Budapest új, 101 szobás hotele az Exe Danube Budapest hotel a Király utca és a Gozsdu udvar szomszédságában, a bárokkal teli zsidónegyed szívében található, rendkívül visszafogott, fehér homlokzatával szinte belesimulva az utcaképbe.  

A korábban irodaházként funkcionáló épület közel két év alatt nyerte el mai formáját. A 60 standard, 36 komfort, és 5 superior szoba minőségi kialakításával, anyaghasználatával a Hotusa csoport magas sztenderdjét képviseli.

A szálloda belsőépítészeti stílusára az art deco jellemző. A ’20-as, ’30-as évek építészeti, lakberendezési stílusa a kor nagyléptékű társadalmi, ipari, technikai fejlődésével lépést tartva az első stílus volt, amely igazán szem előtt tartotta a funkcionalizmust. A tárgyakat megfosztották a felesleges díszítésektől, anyaghasználatukra azonban a fémesen csillogós felületek, ezüst, arany, bronz, elefántcsont, csiszolt kövek a jellemzőek.

Akkoriban a polgárosodás követelt magának új lakáseszményt, napjainkban pedig a digitalizáció az, amely mindennapi szokásainkat megváltoztatja. Az Exe Danube Budapest a fiatal, hosszú hétvégékre idelátogató párok, családok mellett az üzleti utazókat is megszólítja. Nekik az elmúlt évtizedekben határozott elvárásuk volt, hogy a világon bárhova utazva pontosan ugyanazok a szolgáltatások várják, minden egyes szállodában ugyanarra számíthassanak. Ez egy olyan trendet teremtett, amelyben minden szálloda szinte ugyanúgy is néz ki, letisztult, a végletekig egyszerű, kerülve a feltűnő színeket, hivalkodó formákat. A legújabb generációk képviselői azonban már mást keresnek. Ma már a legmagasabb beosztású cégvezető is ő maga, akár tömegközlekedésen utazva okostelefonjáról választja ki a szállodát, ahol megszállni szeretne következő útján, és akár csak az innovatív startupok világában, a pihenés során is a különleges, a megszokottól eltérő stílust keresi. Az Exe Danube Budapest hotelben mindenki megtalálja azt, ami számára a megfelelő környezetet jelentheti a pezsgő Budapesten töltött napok alatt. Az art deco-s színek és anyagok, a bézs mellett megjelenő türkiz, vörös és narancs, a bársony, az üveg, a fém és a gránit, a jellegzetes óramutatós lift szintjelző a ma emberének idézi fel a dizájn és luxus élettel teli fénykorát.

A szálloda természetesen magában az eszközök használatában is lépést tart a digitális világ követelményeivel.  A ma már alapfelszereltségnek számító okos tévé és szélessávú internet mellett Magyarországon egyedülálló módon, az Exe Danube Budapest okos szobafelügyeleti rendszerrel működik.  Ez a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használnia. A rendszer ugyanis érzékeli, hogy tartózkodnak-e a szobában, illetve hogy van-e mozgás esetleg alszanak a vendégek, és ennek megfelelően kapcsolja be a hűtést/fűtést, illetve az elektromos berendezéseket, amennyiben a vendég máshogy nem állítja azt. A kényelmi funkció mellett az okos szobák előnye, hogy a felesleges fogyasztást minimalizálja, ezáltal költségeket megtakarítva a szállodaüzemeltetők számára, és igazodva napjaink klímaváltozási kihívásainkhoz. 


Cikkajánló
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tavaszi testi-lelki megtisztulás a természet erejével
- Meddőség ellen a természet erejével
- Mártózz, szaunázz, lazíts és mozogj az egészségedért!
- Megnyíltak a Hotel Memories Budapest **** konferencia termei

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing