10+1 program, amiért érdemes idén télen Stájerországba látogatni

2015.11.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Stájerország a magyarok kedvenc osztrák tartománya, közelsége mellett folyamatosan fejlesztett és karbantartott sípályáival, alternatív téli programokkal, valamint megfizethető áraival vonz évről évre egyre több vendéget. A téli sportoknak rendszeresen hódoló fél millió magyar közül a tavalyi szezon során minden hatodik, azaz 75 000 utazó választotta a tartományt. Emellett a tartományban található az Ausseerland-Salzkammergut régió, melynek festői hegyei szolgáltak az új James Bond film egyes jeleneteinek helyszínéül.

  1. Elsősorban gyermekes családoknak kiváló program a grazi adventi vásár, vagy az adventi fellegvárnak számító Magas-Stájerország mintegy 50 adventi vásárának bármelyike. Emellett a murtali Tonnerhütte szánkópályái és Schladming-Dachstein családbarát sípályái biztosítanak kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, ahol a gyermekeket speciális, lankásabb terep és oktatás is várja.
  2. Az extrém sportok szerelmeseit a kreischbergi Snowpark professzionálisan felszerelt freestyle pályákkal várja, ahol kezdők és középhaladók egyaránt próbára tehetik tudásukat.
  3. A téli sportok rajongói az idei szezon során olyan rangos sportesemények szemtanúi lehetnek, mint az ausseerland-i 2016-os sírepülő világbajnokság. Emellett élőben szurkolhatnak a magyar versenyzőknek a speciális, szellemi fogyatékkal élők téli olimpiai játékainak elő-versenyein Schladming-Dachsteinban és Grazban január 10. és 15. között.
  4. Aki inkább a kulináris élményeket részesíti előnyben, azokat Stájerország legmagasabban fekvő hüttéje, a Tauplitzalmon található Kriemandlhütte várja, ahol ínyencmenüvel és válogatott borokkal kínálják a gasztrokalandorokat. A schladmingi sí- és borhéten helyi különlegességekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, például a stájerek „zöld aranyával”, a stájer tökmagolajjal. A rendezvény keretében megtekinthető az Alpok legmagasabban fekvő piaca is.
  5. Magas-Stájerország volt az egyik első alpesi régió, ahol kipróbálták a sítúrázást. Kezdőknek, újrakezdőknek, családosoknak ideális választás Magas-Stájerország összesen 18 síterepének egyike, vagy a Murtal régióban található Kreischberg, illetve Turracher Höhe.
  6. Aki a síelés, snowboardozás helyett inkább a sífutást kedveli, annak Ramsau am Dachstein-ben, a sífutás eldorádójában a helye, amely az egyik legjobb sífutó vidék az Alpokban, Ausseerland-Salzkammergut régió több mint 200 kilométernyi pályát kínál klasszikus és skating sífutóknak.
  7. Téli túrázókat és a hótalpas túra kedvelőit a Kreischberg 1800 méter felett húzódó, túraútvonalai várják, amelyeken sétálva közelebbről megcsodálható a téli Alpok szépsége. Emellett érdemes a Tauplitz magaslati túraútvonalát is kipróbálni.
  8. A relaxálni, kikapcsolódni vágyókat sófürdő, gyógyiszap és különleges ásványianyag-tartalmú vizek várják a Termálvíz Hetekben résztvevő fürdőkben Ausserland tartományban, Narzissen Bad Aussee-ban.
  9. Érdekes programot kínál minden korosztály számára a hagyományos stájer farsangi ünnepség. A Murtal-ban rendezett farsangi felvonulás a régió legrégebbi szokásai közé tartozik, amelyen a résztvevők zörgéssel és zajongással űzik el a tél démonjait.

+1. Lépj a 007-es ügynök nyomába, és látogass el a festői szépségű Altaussee tóhoz, amely az új James Bond film helyszínéül is szolgált. A völgy több forgatócsoportot is megihletett már, a tó közelében lévő híres sóbánya történetét dolgozza fel a Műkincsvadászok című amerikai film George Clooney és Matt Damon főszereplésével.

Stájerország. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Hajrá immunerősítés!
- 4 millió eurós fejlesztés a Thermia Palace Spa szállodában
- Cabernet franc és terroir Villányban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing