1000 fával a levegő tisztaságáért

A FŐKERT Nonprofit Zrt. 2014-ben több, mint 1.000 darab fa kiültetésével járult hozzá Budapest levegőjének tisztaságához. A 2014. tavaszán elültetett több, mint 450 db fa után, a IV. negyedévben újabb 650 fával gyarapodik a kiültetett fák száma.

A fák alakítják a közterek, közlekedési útvonalak, parkok látképét, szebbé-egészségesebbé teszik környezetünket, mindennapi életünket. A fák jelentősége a városi légkörben igen fontos, ugyanis a CO2 feldolgozó képességüknek köszönhetően csökkentik az üvegházhatást. A fák lekötik a szennyező anyagokat, javítják a klímát és a forgalmas utak mellett megvédenek minket a zajtól, gyökérzetük pedig elnyeli a járművek okozta rázkódások egy részét.

Társaságunk a 49. hét és az 52. hét között összesen 19 kerületben végez faültetéseket, mely eredményeként több olyan helyszínen pótlásra kerülnek a fák, melyek hosszú évek óta üresen állnak. A 650 db fából 446 db fasori üres helyek pótlásaként lesz elültetve, míg 205 darab fa a parkok faállományát bővíti, színesíti majd.

A faültetési akciónak köszönhetően többek között beültetésre kerül 27-27 db üres fahely a VII. kerület, Damjanich utcában és a XI. kerület Karolina úton, 30-30 db fa a XII. kerület, Hegyalja úton és a Budakeszi úton, 20 db fa kerül a X. kerület, Sírkert utcába, s 16 darab fa kerül elültetésre a Műegyetem rakparton. Mindemellett megújul a Fogarasi út (30 db) és az Erzsébet királyné útja (16 db), valamint az Istenhegyi út (15 db) valamint az Emőd utca és a Rozgonyi utca (20 db).

Természetesen, a parkok is kapnak a fákból, így az I. kerületi parkokba 15 db, a Gellérthegyre, valamint a Feneketlen tóhoz 25 db, a Margitszigetre 45 db, míg a Népligetbe 56 db fa kerül kiültetésre.

 

A faültetések a napokban kezdődnek, s egészen az 52. hétig eltartanak. Kérjük a lakosságot, hogy óvják a frissen kiültetett fákat. Ne törjék ki a facsemetéket autóikkal, illetve ne engedjék, hogy a kutyák kikaparják őket, illemhelyként használják az újonnan beültetett fahelyeket.

Kontaktinformáció

Erdélyi Krisztina – Marketing és Pr csoportvezető

20/359 7402 ; erdelyi.krisztina@fokert.hu

 

Budapest, 2014. december 8.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing