100 éves falécekkel a Mátra Ski Classicon

2015.02.04. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Számos résztvevője volt a január 31-én, a Mátraszentistvánon megrendezett retro síversenynek. Hagyományteremtés céljával, a síparkban szervezett verseny az elmúlt évszázad sísportban lezajlott fejlődését mutatta be. 100 éves falécekkel és retro hódeszkákkal nosztalgiáztak a téli sport szerelmesei.

Január utolsó szombatján szervezett, Mátra Ski Classic elnevezésű sí és snowboardverseny egy olyan szórakoztató sportos program, amely a sísport úttörői előtt kívánt tisztelegni. „A versenykiírásnak megfelelően három kategóriában lehetett nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, valamint retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal. A győzteseket oklevéllel és tárgyjutalommal jutalmaztuk” – mondta Tihanyi Zsolt, a Kalandbázis ügyvezető igazgatója, a síverseny ötletgazdája.

Retro síverseny. HOL Magazin 2015. 

Majd hozzátette: „jó volt látni, hogy Harmat Rózsa, a 17-szeres magyar bajnok snowboardos is időutazást tett édesanyja 20 éves hódeszkáján, aki profihoz méltóan helytállt, és egyben kiemelte, hogy az elmúlt két évtized is mekkora fejlődést hozott a sportágban. Az érdeklődésre való tekintettel a mókás síversenyt jövőre is megrendezzük.”


Cikkajánló
- Koncert a romantika jegyében
- Elmélkedések a világról a novemberi MiroArt esten
- Legyen kellemes élmény a gyógyulás és egészségmegőrzés
- Krúzolj a Krúzerből indulva
- Világbajnoki címért küzd a magyar válogatottal az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing