Újévi korcsolyázással indul az Európa Sportfővárosa programsorozat Budapesten

2018.12.19. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Egyetlen nap se teljen el sportolási lehetőség nélkül! Január elsején hivatalosan is elstartol a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat, amelynek nyitó eseményét ezen a napon a Városligeti Műjégpályán rendezik meg. 2019-ben számos sportrendezvény várja majd a budapestieket, amelyek részeként többek között két rekorddöntési kísérletben, számtalan szabadtéri edzésen, a Budapest Urban Games-en, illetve a családi sportnapon, valamint Szenior Életmódváltó Napon is részt vehetnek majd a sportolni vágyók.

Egyetlen nap se teljen el sportolási lehetőség nélkül! Január elsején hivatalosan is elstartol a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat, amelynek nyitó eseményét ezen a napon a Városligeti Műjégpályán rendezik meg. 2019-ben számos sportrendezvény várja majd a budapestieket, amelyek részeként többek között két rekorddöntési kísérletben, számtalan szabadtéri edzésen, a Budapest Urban Games-en, illetve a családi sportnapon, valamint Szenior Életmódváltó Napon is részt vehetnek majd a sportolni vágyók.

A 2019-es esztendő minden eddiginél inkább a sportról fog szólni Budapesten. Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az Európa Sportfőváros szervezői együttműködésben szakmai partnerünkkel, a Testnevelési Egyetemmel színvonalas, tartalmas, minden korosztályt megszólító, bevonásra alapozó, és nem utolsó sorban változatos sporteseményekből álló kínálattal állnak majd a fővárosiak elé.

„Budapest többek között két rekord kísérletnek ad otthon a jövő év folyamán. Spinning és jóga rekorddöntésre készülünk az év közepén, amely több ezer ember részvételével valósulhat meg. Tavasszal Szenior Életmódváltó rendezvényt szervezünk, amelyen a szépkorúak számára szeretnénk megmutatni milyen sportokkal, szellemi és fizikai erőnlétet fejlesztő mozgásformákkal tarthatják fitten magukat. A családi sportnap elnevezéséhez méltóan azt a nemes célt szolgálja, hogy nagypapák, apák és fiaik, illetve nagymamák, anyák, és lányaik együtt próbáljanak ki különböző sportokat, és felszabadultan, egymást támogatva, illetve inspirálva éljék át együtt a mozgás örömeit, tapasztalják meg annak jótékony hatásait. A Budapest Urban Games szintén része lesz a Sportfőváros programsorozatnak, és teret ad mindenkinek, aki szeretné próbára tenni kitartását, fittségét. Biztatjuk mindazokat, akik úszni, futni, streetballozni, grundfocizni szeretnek, hogy induljanak a játékokon, mert a teljesítményt ezen az eseményen is díjazzuk. Továbbá városszerte tartunk szabadtéri edzéseket, edzés tanácsadásokat a Testnevelési Egyetem szakembereinek, edzőinek közreműködésével, illetve gondolunk a túrázókra is, amikor Nordic Walking napot tartunk Budapest és környéke természetjáró útvonalain.” – mondta a példákat sorolva dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra annak kapcsán, hogy a következő 365 napban milyen események várnak az itt élőkre.

dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. HOL Magazin 2018.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat minden itt élőnek elérhetővé teszi a különböző sportok kipróbálását, megismerését, elsajátítását, illetve rendszeres gyakorlását. Büszkék vagyunk rá, hogy számos sportesemény megvalósulhat, amelyekkel sok budapestit ösztönözhetünk arra, hogy még többet foglalkozzanak a mentális és testi fejlődésükkel, az egészségükkel, valamint annak megőrzésével.” – hangsúlyozta Dr. Szabó Tünde az Európa Sportfővárosa programjairól szóló tájékoztatón a Városligeti Műjégpályán. A sportért felelős államtitkár hozzátette, hogy a magyar kormány továbbra is stratégiai ágazatként tekint a sportra és folyamatosan valósítja meg azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy az ország lakossága jobb, egészségesebb, teljesebb életet élhessen.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. HOL Magazin 2018.

Az egész éves eseménysorozat a Városliget Műjégpályán veszi kezdetét január elsején, amelyen a téli sportok kapják a főszerepet. A délután kétórai kapunyitás után az érkező vendégek máris korcsolyát húzhatnak, és egész délután, illetve este kint lehetnek a jégen, ahol a korizók együtt róhatják a köröket Szuper Leventével, Peterdi Imrével, Hoffmann Attilával, valamint Janicsák Vecával, illetve Oláh Gergővel. Az eseményre kilátogatók ügyességi versenyeken is részt vehetnek, amelyekkel pontokat gyűjtögethetnek a helyszínen azonnal beváltható nyereményekért. A korcsolyázás mellett más téli sportokat is ki lehet próbálni a délután folyamán. A vállalkozó kedvűek megismerkedhetnek a curlingezés technikájával, a jégkorongozás taktikáival, vagy a bandyzás szabályaival. A nap folyamán pedig Oláh Gergő és Tóth Vera koncerttel is várják az érdeklődőket.

A Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Molnár Zoltán. HOL Magazin 2018.

„Nagy öröm számomra és munkatársaimnak is, hogy mi lehetünk a Sportfőváros jeles és rangos nyitó eseményének az otthont adó házigazdái. A magunk részéről mindent megteszünk, azért, hogy az eseményre érkező vendégek olyan kellemes élményeket szerezzenek, hogy hosszú távon elköteleződjenek a téli sportok iránt, és minél többen visszajáró látogatóként aktív, sportos életet kezdjenek el élni az újévben. Január elsején, ahogy előbb el is hangzott kedvezményes jegyekkel lehet bejönni a Városligeti Műjégpályára, ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a Sportfőváros évad nagy sikerrel induljon el. Várunk mindenkit kiváló jéggel, jó hangulattal, változatos programokkal.” – emelte ki a Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Molnár Zoltán.

Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó. HOL Magazin 2018.

A tájékoztató záró megszólalójaként Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó hangsúlyozta, hogy a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat az egyik, ha nem a legjobb dolog, ami sport szempontból történhet a magyar fővárossal. Véleménye szerint ennek köszönhetően szinte kikerülhetetlen lesz a sport, a mozgás az év 365 napján, Budapesten.

„Ez számomra sportolóként egyrészt óriási öröm, másrészt hatalmas lehetőséget látok benne arra, hogy minden eddiginél több ember tapasztalja meg azt, hogy milyen jó hatással is lehet a mozgás az egészségére, a kedélyállapotára, az egész életére.” – mondta befejezésül Szilágyi Áron.

Budapest 2019 Európa Sportfővárosa jövő év január elsején veszi kezdetét a Városligeti Műjégpályán. Az évad eseményeiről a programsorozat hivatalos Facebook oldalán lehet folyamatosan tájékozódni.


Cikkajánló
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala
- Elmarad a Séf Fesztivál Tihanyban
- Sztárokkal jön az I. Séf Feztivál Tihanyban
- Hazai termelők támogatásával valósul meg a Séf Fesztivál

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing