Július közepén ismét lesz Sárváron Nádasdy Történelmi Fesztivál

2016.06.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Minden eddiginél színesebb és színvonalasabb programokat kínál idén július 15. és 17. között Sárváron a Nádasdy Történelmi Fesztivál - közölte kedden a szervező Nádasdy Történelmi Hagyományőrző Egyesület alelnöke.

Takács Viktor elmondta, hogy természetesen ismét a várostrom ígérkezik a fő látványosságnak, amelynek során végvári vitézek és ostromló oszmán katonák néznek majd egymással farkasszemet, de a katonai hagyományőrző program mellett gasztronómiai időutazásra, igazi középkori lakomára, ételmustrára is várják a fesztiválozókat.

A látogatók a három nap során a hagyományőrzők által felállított katonai táborokban ismerkedhetnek a korhű fegyverzettel és a tábori élettel, élő sakkot játszhatnak, a Nádasdy-borbazárban pedig a fesztivál hivatalos borát is megkóstolhatják - fűzte hozzá.

Takács Viktor szerint a fesztivál zenei programja idén a támogatóknak köszönhetően minden eddiginél erősebbnek ígérkezik, hiszen a különböző világzenei és etnofolk-zenekarok mellett az esti nagyszínpadi fellépők között olyan nevek találhatók mint Palya Bea vagy Péterfy Bori és a Love Band.

Idén új helyszínnel is bővül a fesztivál, hiszen a Nádasdy-vár külső udvarán, a Váralján felépül egy középkori falu, amely az egykori mezőváros forgatagát igyekszik bemutatni a látogatóknak - tette hozzá Takács Viktor.

 

 

 

MTI 2016. június 14., kedd 13:59


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing