Borászokkal csendülő villányi prémiumok

2017.09.14. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

A Villány-Siklósi Borút borászai hetedik alkalommal állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését. Különleges alkalom lesz ez számukra és reményeink szerint a közönség számára is, hisz ezúttal dalra is fakadnak, közös énekük nyitja a bormustrát. Szeptember 23-án 17.30-tól a pécsi Kodály Központ emeletén a Bartók Béla Férfikarral kiegészülve, majd a 20 órától a 21. Európai Bordalfesztivál Gálakoncertjén szimfonikus zenekari kísérettel csendül fel a villányi borászok hangja.

Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét abban a 17 eredetvédett, PRÉMIUM villányi borban, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének! Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!

Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. Az itt termesztett szőlőt és termelt borokat szigorú szabályok szerint kell művelni és készíteni. Jelenleg három minőségi kategória van a classicus, a prémium és a szuper prémium. A classicus kategóriába sorolható a borok többsége, amely a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak. A szuper prémium bor csak 100% cabernet francból készülhet és nagyon komoly további kritériumoknak kell megfelelnie.

Magyar kikerics a logóban. HOL Magazin 2017.

Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi.

A kikerics egyedülálló, kizárólag a Szársomlyó hegy déli oldalán, a meleget elsőként megháláló, a legkorábban nyíló virágunk. A villányi bor is ilyen, mert a Szársomlyó és a Villányi hegység hegyoldalaiban, dombtetőin és völgyeiben, a legtöbb meleget élvező szőlőültetvények terméséből készül.

Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.

Keressék a villányi borok címkéjén a kikericset!

Szeptember 23-án, a Kodály Központ emeletén 17.30-19.30 borvidékünk változatosságát szeretnénk megmutatni prémium borainkban.

A bormustra a Kodály Központban. HOL Magazin 2017.


A VII. Villányi Prémium Bormustra műsorán:

Agancsos Pincészet - Capitalis 2013

Bock Pince - Capella 2008

Csányi Pincészet - Chateau Teleki Kékfrankos 2015

Gere Attila Pincészete - Kopar 2013

Gere Tamás és Zsolt Pincészete - Aureus 2011

Günzer Tamás Pincészete - Ördögárok Merlot 2012

Halasi Pincészet - Cabernet Franc 2012

Jackfall Bormanufaktúra - Chardonay 2015

Jekl Pincészet - Il Primo 2013

Maczkó Róbert Pincészete - Chardonay 2015

Mokos Családi Pincészet - Villányi Franc 2011

Müller Pince - Merlot 2013

Polgár Pincészet - Polgár Cuvée 2012

Szemes Pincészet - Dél 2014

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete - Lucia 2011

Vinatus Pincészet - Crassus Cuvée 2012

Vylyan Pincészet - Pinot Noir 2011

A bormustra belépőjegy vásárlásával támogassák Önök is a bordalfesztivál rendezését és a bordalban megfogalmazott magyar műveltség ismertté tételének önzetlen szándékát!

Jegyvásárlás: Jegymester.hu

 

 

 


Cikkajánló
- Hetedszer is Márton napi Borfesztivál a Gellértben
- Kiemelkedő minőségű bortermés várható az idén
- ll. Csopaki Kódex sétáló kóstoló
- Olaszrizling Október, ötödszörre
- 30 pincészet és 50 program: villányi vörösborfesztivál

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing