Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet

A Magyar Sommelier Szövetség idén hetedik alkalommal ítélte oda a Par Excellence díjat, melyet termelő kategóriában a badacsonyi Villa Sandahl pincészet kapott meg. A szinte kizárólag rajnai rizlinggel foglalkozó pincészetet a svéd Sandahl testvérpár alapította 2004-ben. A bor készítése magyar szaktudáson alapul, a szőlészeti- és borászati munkákat korábban Mező Sándor, Bakó Ambrus látta el, 2014-től pedig mindezekért Palkó Zsolt felel.
Tovább a teljes cikkre...Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért

“Gasztroarcok egy szebb karácsonyért” elnevezéssel indul kampány, melynek célja, hogy szenteste azok számára is ünnepi menü kerüljön az asztalra, akik ezt nem tehetnék meg. A kezdeményezést bárki támogathatja, ha ételt rendel az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyekről. Az összegyűlt adomány-melegételt Budapesten és Miskolcon élő rászoruló családok, egészségügyben és a szociális intézményekben dolgozók kapják meg december 24-én.
Tovább a teljes cikkre...Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

Nyolcmilliárd forintos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón, a beruházás előkészítésére 400 millió forintot biztosít a kormány - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára online sajtótájékoztatón szerdán.
Tovább a teljes cikkre...Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed

Minél inkább közeledünk a befejezéshez, annál derűlátóbb vagyok a hiteles rekonstrukciók lehetőségét illetően - mondta a Budavári Palotanegyedben zajló újjáépítési munkálatokkal kapcsolatban Fodor Gergely kormánybiztos a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjúban.
Tovább a teljes cikkre...Gluténérzékenyek karácsonya

Gluténérzékenyként a hétköznapi élet nem sétagalopp: minden nap meg kell tervezni előre a napi menüt, végig kell gondolni hol van lehetőség étkezni. A legnagyobb kihívást talán a különböző rendezvények és családi összejövetelek jelentik.
Ugyan az idei év vége nem a hatalmas bulikról fog szólni, de kisebb baráti, családi vacsorák megvalósulhatnak, s ezeket egy kis odafigyeléssel mindenki számára még élvezetesebbé tehetjük.
Edinaturally - Partner a megújulásban!

Közeleg a karácsony, ami mindenki életében a meghitt családi hangulatról, a finom ételekről és az ajándékozásról szól. Viszont nagyon jól tudjuk, hogy azért egy ilyen csodás ünnep alkalmával is rengeteg stressz, feszültség ér bennünket, akárcsak az év többi napján. Jól teljesítettem egész évben? Biztosan finom lesz az, amit főzök? Megfelelő alapanyagokat használtam? Elégedett leszek magammal? Meg tudok felelni a család elvárásainak? A téli időszakban hogyan tudom az immunrendszeremet erősíteni?
Tovább a teljes cikkre...Új magyar gin a Bestillótól

Új magyar gin jelent meg a palettán Mrs Millicent néven. A prémium pálinkáiról ismert Bestillo főzdéjéből került ki két év kísérletezés után. Az első reakciók nagyon pozitívak, már külföldről is jelentkeztek érdeklődők, hogy forgalmazhassák.
Tovább a teljes cikkre...A talajban rejlik a szatmári szilva titka

Magyar Termék védjegyet kapott az egyedi technológiával készülő lekvár
Szinte felsorolhatatlanul sok pozitív élettani hatása miatt nem véletlenül emlegetik a szilvát csodabogyóként Magyarország számos vidékén. A gyümölcsnek mintegy kétezer fajtája ismeretes világszerte, ebből is az egyik legfinomabb a szatmári szilva, amely négy folyó hordalékából keletkezett jó minőségű talajnak és a térségre jellemző mikroklímának köszönheti utánozhatatlan ízét.
Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

A hagyományos kókuszos, zselés, vajkaramellás és marcipános szaloncukrok mellett idén már a prémium kategóriás gyártók sós-karamellás vagy tökmagos ízvilágát is megtalálhatjuk a kínálatban. A fogyókúrázók és a diétázók igényeit a cukormentes termékek elégíthetik ki, de a korábbi évekhez képest jelentősen több vegán és paleolit szaloncukor közül válogathatnak majd a vásárlók.
Tovább a teljes cikkre...17 + 5 bevált trükk: Így süss tökéletes karácsonyi süteményt

Közeledik a karácsony és ezzel együtt a nagy sütés-főzések ideje is. A karácsonyi menüsor még csak-csak összeáll, de valljuk be, hogy a sütéssel sokan hadilábon állunk. A szerencséseknek kéznél van egy nagyi - mert mint tudjuk, süteménykészítésben a nagymamák verhetetlenek! De nagyszülői-szülői segítség híján sokunknak tört már bele a bicskája a karácsonyi süteményekbe.
Tovább a teljes cikkre...
Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét
Befejeződött az ország legnagyobb, összefüggő római kori mozaikjának restaurálása, az antik műtárgyegyüttes a 4. században a Savariában (mai nevén Szombathelyen) emelt helytartói palota padlózatát díszítette.
Tovább a teljes cikkre...
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
Idén is öt kategóriában ismerte el a magyarországi borkultúra és gasztronómia kiemelkedő szereplőinek teljesítményét a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz).
Tovább a teljes cikkre...
A D-vitamin pótlás fontosságáról
Tél végére a magyarok 95%-a szenved D-vitamin-hiányban – kétharmaduk kritikus mértékben –, mégis mindössze a lakosság 15%-a figyel oda a megfelelő pótlásra.
Pedig a D-vitamin nélkülözhetetlen szerepet játszik számos betegség megelőzésében és kezelésében, például a csontritkulás megelőzésében, valamint az immunrendszer működésében.

Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
Elsősorban a várandós kismamák és születendő gyermekeik egészségét szolgálja a Szent István Egyetem és az egyik munkatársával közös, a Blue Seven Group Zrt. által fejlesztett legújabb szabadalom, mely hamarosan a hazai boltok polcain is elérhetővé válik. A termék különlegessége a magas folsavtartalom, ami főként az első trimeszterben jelent kulcsfontosságú támogatást az egészséges magzati fejlődéshez.
Tovább a teljes cikkre...
Tojásból lesz a csoda!
A tojásban fejlődő embrió számára minden feltétel biztosított egy egészséges madár kikeléséhez, az emberi táplálkozásban pedig a tojás kiegyensúlyozott forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének. Sokrétű mivoltára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának kutatói is felfigyeltek, így jelenleg is számos kutatás foglalkozik például a tejtermék-helyettesítő termékek tojás felhasználásával történő előállításával. A tojás világnapja alkalmából ismerkedjünk meg az Állattenyésztés-tudományi Intézet munkatársainak kutatásaival.
Tovább a teljes cikkre...
Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak
A szerológiai COVID-19 teszt mellett már a PCR tesztes COVID-19 szűrés is elérhető az Affidea Váci Greens Egészségközpontban, ezek az üzleti- és magánutazók, valamint munkavállalók számára is szükségesek lehetnek.
Tovább a teljes cikkre...
Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!
Most mindenki ott segít, ahol tud. Az életmentés nem állhat meg – a vér és vérkészítmények biztosítása a betegek számára létfontosságú kérdés. Tomán Szabina, Burai Krisztián és Pál Dénes a vérplazmaadás fontosságára hívták fel a figyelmet. Mindenkit arra kérnek, csatlakozzon a Sanaplasma és a Vascular Plazma közös kampányához. „Adj vérplazmát, ments életeket! Teddmegmost.hu” – szól a felhívás.
Tovább a teljes cikkre...
Színház még nincs, bisztró már van: megnyitott az Átrium Bisztró
Az Átrium Színház kényszerű szünete ellenére a színház előcsarnokában új vendéglátóhely nyílt Átrium Bisztró néven. A vendégeket egész napos reggelivel – a rántották és szendvicsek mellett például bundás kenyérrel vagy vajas-mézes croissant-nal, illetve kávét és/vagy narancslevet is tartalmazó reggeli menükkel –, mindenmentes édességekkel, somogyi házi sültekkel és egyedi italkínálattal várják, a pandémiás korlátozások enyhítését követően pedig koncertek és kulturális programok is lesznek.
Tovább a teljes cikkre...
Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka (Ökoanyu magazin) által szervezett, környezettudatos háztartási termékeket bemutató vásár egy hétre az otthonunkba költözik. A vírushelyzetre reagálva a szervezők az online térbe helyezik az eseményt június 2. és június 7. között.
Tovább a teljes cikkre...
Hosszabbítást kap az online dokufilmes akció
Négy nap alatt huszonkétezren látták a díjnyertes MADOKE-dokukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel két nappal meghosszabbítja 5+1 dokumentumfilmes akcióját a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete. Február 11., kedd éjfélig ingyen látható online a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon.
Tovább a teljes cikkre...Akciók
Bor
Egészség
Életmód
Esküvőhelyszínek
Esküvői szolgáltatók
Éttermek
Film
Gasztronómia
Hírek
Információk, tudnivalók
Interjú
Kastély helyszínek
Konferenciahelyszínek
Kultúra
MaReSz
Partihelyszínek
Programok
Protokoll
Rendezvények
Rendezvényhelyszínek
Rendezvényhírek
Rendezvényszolgáltatók
Sport
Szabadtéri helyszínek
Szállodák
Tanácsok
teljes cikkgyűjtemény
Turizmus
Új helyszínek
Wellness
Wellness helyszínek
Archívum a cikkek megjelenésének idõpontja szerint
20015. november
2009. május
2009. június
2009. augusztus
2009. szeptember
2009. október
2009. november
2009. december
201. április
2010. január
2010. február
2010. március
2010. április
2010. május
2010. június
2010. július
2010. augusztus
2010. szeptember
2010. október
2010. november
2010. december
2011. január
2011. február
2011. március
2011. április
2011. május
2011. június
2011. július
2011. augusztus
2011. szeptember
2011. október
2011. november
2011. december
2012. január
2012. február
2012. március
2012. április
2012. május
2012. június
2012. július
2012. augusztus
2012. szeptember
2012. október
2012. november
2012. december
2013. január
2013. február
2013. március
2013. április
2013. május
2013. június
2013. július
2013. augusztus
2013. szeptember
2013. október
2013. november
2013. december
2014. január
2014. február
2014. március
2014. április
2014. május
2014. június
2014. július
2014. augusztus
2014. szeptember
2014. október
2014. november
2014. december
2015. január
2015. február
2015. március
2015. április
2015. május
2015. június
2015. július
2015. augusztus
2015. szeptember
2015. október
2015. november
2015. december
2016. január
2016. február
2016. március
2016. április
2016. május
2016. június
2016. július
2016. augusztus
2016. szeptember
2016. október
2016. november
2016. december
2017. január
2017. február
2017. március
2017. április
2017. május
2017. június
2017. július
2017. augusztus
2017. szeptember
2017. október
2017. november
2017. december
2018. január
2018. február
2018. március
2018. május
2018. június
2018. július
2018. augusztus
2018. szeptember
2018. október
2018. november
2018. december
2019. január
2019. február
2019. március
2019. április
2019. május
2019. június
2019. július
2019. augusztus
2019. szeptember
2019. október
2019. november
2019. december
2020. január
2020. február
2020. március
2020. április
2020. május
2020. június
2020. július
2020. augusztus
2020. szeptember
2020. október
2020. november
2020. december
Boscolo Konferenciaközpont
Breona - Webfejlesztés, mobil alkalmazások
helyszinonline.hu - a tökéletes helyszínkereső
New York Kávéház
Albatros Party Service
Atlantis Rendezvénysziget
Budapest Party Service
Comp-let Event & Party Service
Esküvőhelyszín Portál
Esküvőhelyszín specialista
Esküvőszervezés Info Portál
Helyszínek
Konferenciahelyszín specialista
Konferenciaszervezés Info Portál
Rendezvényhelyszín Portál - fontos linkek
Rendezvényhelyszín specialista
Rendezvénykatalógus
Rendezvényszervezés Info Portál
SpeciaLista - megoldásokat kínálunk!
WAX Kultúrgyár