• Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné

  • Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói

  • Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

  • Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát

  • Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné


Sweetic Buda. HOL Magazin 2020.

Világhírű csokoládé lett elérhető Budapesten

A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot. 

Tovább a teljes cikkre...


Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói

2020.11.17. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Küzdelem a paradicsomhamisítás ellen. HOL Magazin 2020.

Számos olyan esetről számolt már be a sajtó és a szakirodalom, amely szerint a boltokban kapható paradicsomos termékeket egyes előállítók élelmiszerhamisítás révén miként „varázsolták” a fogyasztók számára tetszetősebb színűvé, ízűvé, állagúvá, elsősorban gazdasági haszonszerzés céljából. A Szent István Egyetem kutatóinak hiánypótló vizsgálata révén azonban most közelebb kerültünk ahhoz a pillanathoz, amikor egy szigorú minőségellenőrzési rendszeren már nem felelne meg egy ilyen termék.

Tovább a teljes cikkre...


Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

2020.11.16. | Kategóriák: Gasztronómia, Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Folly Arborétum védjegyzett levendula szörpje készül. HOL Magazin 2020.

A Folly védjegyzett borai után idén a levendula szörpje is elnyerte a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet, amelyet az Igazgatóság azoknak a jellegzetes termékeknek adományoz, amelyek valamelyik nemzeti park területén készülnek és előállításuk a természettel összhangban történik.

Tovább a teljes cikkre...


Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát

2020.11.16. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Zöldi Kertészetet irányító fiútestvérek. HOL Magazin 2020.

Csak a dunavecsei Zöldi Kertészet munkatársai tudják, mi teszi olyan finommá a mákjukat, az általuk alkalmazott technológia ugyanis szakmai titok. A százéves múlttal büszkélkedő családi vállalatban jelenleg öt fiútestvér irányítja a munkát, céljuk pedig az, hogy a fogyasztók számára egészséges, szép és igazán ízletes zöldségeket termeljenek. A mák kuriózumnak számít a kínálatukban, nemcsak az íze miatt, hanem azért is, mert sokan azt sem tudják, hogy termelnek Magyarországon mákot.

Tovább a teljes cikkre...


Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

2020.11.16. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A chocoMe karácsonyi csokoládékülönlegességei. HOL Magazin 2020.

Már elérhető a chocoMe exkluzív karácsonyi csokoládékollekciója
A chocoMe idén is valóra váltja minden karácsonyi csokoládéálmunkat. A nemzetközileg elismert, díjnyertes csokoládékülönlegességeiről ismert magyar manufaktúra, ínyenc ganache-aival a szaloncukrot is évről-évre kifinomult újraértelmezést ad, és felejthetetlen élménnyé teszi az ünnepi édesség élvezetét.

Tovább a teljes cikkre...


Tarolt a Thummerer a világ egyik legrangosabb borversenyén

2020.11.04. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Thummerer család a Grand Challenge du Vin sikerek alkalmából. HOL magazin 2020.

Három aranyérmet és két ezüstöt nyert a Thummerer Pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén Franciaországban.1 Sajnos a koronavírus nem hagyott időt a pincészetnek az ünneplésre, máig kellett várni a bejelentéssel.

Tovább a teljes cikkre...


A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében

2020.10.27. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Golden Season az Arany Kaviár Étteremben. HOL Magazin 2020.

Október 23-án kóstolhatták először a vendégek az Arany Kaviár 30. évfordulóját ünneplő GoldenSeason menüjét, amely egyben izgalmas új korszakot is nyit az étterem történetében. A markánsmegújulás az elmúlt fél év háttérmunkájának eredménye. Kanász László vezető séf és José GuerreroR&D (kutató-fejlesztő) séf egy modern és szabadon kísérletező konyhai irányvonalon indultak el.

Tovább a teljes cikkre...


Hajrá immunerősítés!


Immunerősítés az Ensana szállodalánc szállodáiban. HOL Magazin 2020.

Így október közepén mindenhonnan az immunerősítés fontosságáról olvashatunk. Számtalan praktikát és még több csodaszert, tuti receptet ajánlanak, amiket valljuk be, néha ki is próbálunk.

Pedig van egy nagyon egyszerű képlet, így szól: ami a lelket kényezteti, az a testet is erősíti.

Tovább a teljes cikkre...


A rántott csirkemell az elsőszámú frissensült

2020.10.20. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Rántott csirkemell, a legnépszerűbb hazai frissensült. HOL Magazin 2020.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál összeállította legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját.

A felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

Tovább a teljes cikkre...


A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája

2020.10.13. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Eisberg: az Ország Salátája. HOL Magazin 2020.

A saláta szerető közönség álmodta meg az Eisberg új termékét: Az Ország Salátáját. A három héten át tartó szavazáson a jégsaláta, a római saláta, a sárgarépa, a kukorica és az édes frisée győzedelmeskedett. A frissen összeállított gasztro különlegesség már a boltok polcain is megtalálható.

Tovább a teljes cikkre...



Tojásból lesz a csoda. HOL Magazin 2020.

Tojásból lesz a csoda!


A tojásban fejlődő embrió számára minden feltétel biztosított egy egészséges madár kikeléséhez, az emberi táplálkozásban pedig a tojás kiegyensúlyozott forrása a létfontosságú tápanyagok legnagyobb részének. Sokrétű mivoltára a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának kutatói is felfigyeltek, így jelenleg is számos kutatás foglalkozik például a tejtermék-helyettesítő termékek tojás felhasználásával történő előállításával. A tojás világnapja alkalmából ismerkedjünk meg az Állattenyésztés-tudományi Intézet munkatársainak kutatásaival.

Tovább a teljes cikkre...


2020.10.13. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

COVID19 teszt szűrés. HOL Magazin 2020.

Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak


A szerológiai COVID-19 teszt mellett már a PCR tesztes COVID-19 szűrés is elérhető az Affidea Váci Greens Egészségközpontban, ezek az üzleti- és magánutazók, valamint munkavállalók számára is szükségesek lehetnek.

Tovább a teljes cikkre...



Vérplazmaadás. HOL Magazin 2020.

Az életmentés nem állhat meg! Adj vérplazmát!


Most mindenki ott segít, ahol tud. Az életmentés nem állhat meg – a vér és vérkészítmények biztosítása a betegek számára létfontosságú kérdés. Tomán Szabina, Burai Krisztián és Pál Dénes a vérplazmaadás fontosságára hívták fel a figyelmet. Mindenkit arra kérnek, csatlakozzon a Sanaplasma és a Vascular Plazma közös kampányához. „Adj vérplazmát, ments életeket! Teddmegmost.hu” – szól a felhívás.

Tovább a teljes cikkre...


2020.07.11. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Lavita sütemények az Átrium Bisztró választékában. HOL Magazin 2020.

Színház még nincs, bisztró már van: megnyitott az Átrium Bisztró


Az Átrium Színház kényszerű szünete ellenére a színház előcsarnokában új vendéglátóhely nyílt Átrium Bisztró néven. A vendégeket egész napos reggelivel – a rántották és szendvicsek mellett például bundás kenyérrel vagy vajas-mézes croissant-nal, illetve kávét és/vagy narancslevet is tartalmazó reggeli menükkel –, mindenmentes édességekkel, somogyi házi sültekkel és egyedi italkínálattal várják, a pandémiás korlátozások enyhítését követően pedig koncertek és kulturális programok is lesznek.

Tovább a teljes cikkre...


2020.06.09. | Kategóriák: Éttermek, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Zöldülők Vására. Felelős Gasztrohős. HOL Magazin 2020.

Az online térbe költözik a Zöldülők Vására


A Felelős Gasztrohős Alapítvány és Nagy Réka (Ökoanyu magazin) által szervezett, környezettudatos háztartási termékeket bemutató vásár egy hétre az otthonunkba költözik. A vírushelyzetre reagálva a szervezők az online térbe helyezik az eseményt június 2. és június 7. között.

Tovább a teljes cikkre...


2020.05.28. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

MADOKE. HOL Magazin 2020.

Hosszabbítást kap az online dokufilmes akció


Négy nap alatt huszonkétezren látták a díjnyertes MADOKE-dokukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel két nappal meghosszabbítja 5+1 dokumentumfilmes akcióját a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete. Február 11., kedd éjfélig ingyen látható online a Gettó Balboa, a Könnyű leckék, a Nagyi projekt, a Puskás Hungary, a Drifter és a Mignon.

Tovább a teljes cikkre...


2020.02.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Film

Holdvilág Kamaraszínház - Négyszögletű kerek erdő. HOL Magazin 2020.

A SKULT13 márciusi programjai


Az angyalföldi és újlipótvárosi közösségi terek márciusban is gazdag programválasztékkal állnak az érdeklődők, a kultúrakedvelők rendelkezésére.

Tovább a teljes cikkre...


2020.02.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Maisky Trio. HOL Magazin 2020.

MAISKY 2020.január 16. Müpa


Temetik a vadászt. Nyulak vontatják a koporsót, őzike sírja tele a zsebkendőjét, komor vaddisznó mered maga elé. A kép sokszorosított változatát még szülőföldjén, a mai Csehország területén ismerhette meg Gustav Mahler.

Tovább a teljes cikkre...


2020.01.07. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Kultúra

Karácsonyi étkezési szokások. HOL Magazin 2019.

Így rendelünk ételt az ünnepi időszakban


A Falatozz.hu országos ételrendelő portál statisztikái szerint az ünnepek alatt a háztartások nagy részében inkább otthon főznek, de a két ünnep között egyre többet rendelünk ételt.

Tovább a teljes cikkre...


2019.12.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Mennyei Mentes Desszertkönyv. HOL Magazin 2019.

Megjelent a MennyeiMentes Desszertkönyv!


November elejétől e-book formájában szerezhető be Czeilinger Mária, a MennyeiMentes gasztroblog szerzőjének első könyve. A kiadvány 20 gluténmentes süteményreceptet tartalmaz, köztük tejmentes és vegán opciókkal, ezen kívül pedig néhány különleges karácsonyi meglepetés is vár az olvasókra.

Tovább a teljes cikkre...


2019.12.03. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek
Archívum a cikkek kategóriája szerint
Akciók
Bor
Életmód
Esküvőhelyszínek
Esküvői szolgáltatók
Éttermek
Film
Gasztronómia
Hírek
Információk, tudnivalók
Interjú
Kastély helyszínek
Konferenciahelyszínek
Kultúra
MaReSz
Partihelyszínek
Programok
Protokoll
Rendezvények
Rendezvényhelyszínek
Rendezvényhírek
Rendezvényszolgáltatók
Sport
Szabadtéri helyszínek
Szállodák
Tanácsok
teljes cikkgyűjtemény
Turizmus
Új helyszínek
Wellness
Wellness helyszínek

Archívum a cikkek megjelenésének idõpontja szerint
20015. november
2009. május
2009. június
2009. augusztus
2009. szeptember
2009. október
2009. november
2009. december
201. április
2010. január
2010. február
2010. március
2010. április
2010. május
2010. június
2010. július
2010. augusztus
2010. szeptember
2010. október
2010. november
2010. december
2011. január
2011. február
2011. március
2011. április
2011. május
2011. június
2011. július
2011. augusztus
2011. szeptember
2011. október
2011. november
2011. december
2012. január
2012. február
2012. március
2012. április
2012. május
2012. június
2012. július
2012. augusztus
2012. szeptember
2012. október
2012. november
2012. december
2013. január
2013. február
2013. március
2013. április
2013. május
2013. június
2013. július
2013. augusztus
2013. szeptember
2013. október
2013. november
2013. december
2014. január
2014. február
2014. március
2014. április
2014. május
2014. június
2014. július
2014. augusztus
2014. szeptember
2014. október
2014. november
2014. december
2015. január
2015. február
2015. március
2015. április
2015. május
2015. június
2015. július
2015. augusztus
2015. szeptember
2015. október
2015. november
2015. december
2016. január
2016. február
2016. március
2016. április
2016. május
2016. június
2016. július
2016. augusztus
2016. szeptember
2016. október
2016. november
2016. december
2017. január
2017. február
2017. március
2017. április
2017. május
2017. június
2017. július
2017. augusztus
2017. szeptember
2017. október
2017. november
2017. december
2018. január
2018. február
2018. március
2018. május
2018. június
2018. július
2018. augusztus
2018. szeptember
2018. október
2018. november
2018. december
2019. január
2019. február
2019. március
2019. április
2019. május
2019. június
2019. július
2019. augusztus
2019. szeptember
2019. október
2019. november
2019. december
2020. január
2020. február
2020. március
2020. április
2020. május
2020. június
2020. július
2020. augusztus
2020. szeptember
2020. október
2020. november

A HOL Magazin kiemelt partnerei
Boscolo Konferenciaközpont
Breona - Webfejlesztés, mobil alkalmazások
helyszinonline.hu - a tökéletes helyszínkereső
New York Kávéház
Albatros Party Service
Atlantis Rendezvénysziget
Budapest Party Service
Comp-let Event & Party Service
Esküvőhelyszín Portál
Esküvőhelyszín specialista
Esküvőszervezés Info Portál
Helyszínek
Konferenciahelyszín specialista
Konferenciaszervezés Info Portál
Rendezvényhelyszín Portál - fontos linkek
Rendezvényhelyszín specialista
Rendezvénykatalógus
Rendezvényszervezés Info Portál
SpeciaLista - megoldásokat kínálunk!
WAX Kultúrgyár

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing